Tippeket kaptak az egészséges élethez

A közelmúltban Bükkszéken várta a település lakóit a Parádfürdői Egészségfejlesztési Iroda csapata, hogy az egészségükre odafigyelőknek megmérjék a vérnyomását, koleszterin- és vércukorszintjét.

Az egészségsátort a József Attila utca és a fürdő előtti füves parkoló területén állították fel, ahol csontsűrűségmérést, testzsírszázalék-meghatározást, légzésfunkció vizsgálatot, illetve CO-mérést is tudtak végezni a szakemberek. A település önkormányzata és a Parádfürdői Állami Kórház együttműködése révén ezen a napon a bükkszékiek rendelkezésére állt egy speciális szűrőbusz is, amelyben a kórház munkatársai az egészség megőrzése jegyében általános egészségügyi vizsgálatokat, valamint a szűrőbusz adta speciális szűrővizsgálatokat kínáltak.

A bőrgyógyász szakorvos, illetve a fogorvos bőr-, valamint szájüregi szűrésre invitálta a helyieket. A szakemberek azokkal is elbeszélgettek, akik eldöntötték, hogy egészségesebben szeretnének táplálkozni, többet szeretnének mozogni, stresszmentesebb életre vágynak, ám nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Az egyénre szabott életmód-tanácsadást az egészségsátorban vehették igénybe az érdeklődők.

Forrás : HEOL.hu