Fergeteges fözöverseny: a meleg ellenére is sokan kavartak

Igen szép múltja van már a megyei településen a Polgármesterek Főzőversenyének, ami idén, immár XII. alkalommal sem maradhatott el. A helyi óvoda udvarán már korán reggel főttek a bográcsban az étel különlegességek.

– Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek polgármesterek csapataikkal, a felvidékről és délvidékről is neveztek a versenyre. Zentáról érkezett egy nagy létszámú csoport, a felvidéki magyar lakta településekről pedig tizenkét csapat indul. De itt van ma velünk Hegyeshalom, Pécel, Zsarolyán és Árpádhalom, ahogy a környékbeli települések közül is jó néhány csapat érkezett – sorolta Bükkszék polgármestere, Zagyva Ferencné.

Hogy miért ennyire fontos számunkra ez a főzőverseny? A település polgármestere elárulta, nagyon jó érzés látni, hogy mennyire jól érzik magukat a versenyen az emberek.

– A polgármestereknek – tudom magamról – hogy igen hajszolt életük van és az a legfontosabb, hogy egy ilyen kellemes napot megengedhetünk magunknak és megismerkedhetünk egymással – osztotta meg velünk. „Puszták királya” nevű pörköltjével Árpádhalom lett az idei győztes, a közönségdíjat pedig gombás vadragujával Gömörpéterfala zsebelte be.

Forrás: HEOL.hu